Kulturmorgonens Blogg:

Kulturmorgonens Blogg:

Aktuellt:

Lyft aktuellt i mediafrågor eller lyft något du känner för, men var varlig!

Vi kanske tillsammans kan skriva en insändare, men undvik då signatur.

Snälla kom igen!

Var tredje insändare får jag publicerad! Främst i TTELA.

Extrenism-och Framlingsfientlighet som motarbetas

Politik & Media:Skapad av Ulf Jansson 26 dec, 2015 12:40

Danmark har en handlingsplan mot vad man kallar ”Radikalisering”. Det handlar egentligen om extremister med militanta åsikter mot det västerländska tänkandet och vår samhällsstruktur. Ett av förslagen går ut på är att i fängelser förändra intagnas tankar om samhället. Det som egentligen kan vara orsaken till att man hamnat inom lås & bom.

När det arbetas från främst Säkerhets-och Polishåll handlar det om att det är individen som det är fel på och ska förändras medan det i en Socialarbetares ögon talas det om arbetslöshet, segregering och socialt utanförskap.

En av punkterna i handlingsplanen går ut på att fältarbetare ska tala en sextonåring till rätta som inte kommer in i Gymnasiet, ser en framtid i fattigdom och bostadslöshet samtidigt som den äldre kompisen bär en Rolex på handleden och åker BMW. Då figurerar 2 val – Kriminalitet eller Syrien?

Nu tycks det handla om den enskildes rätt till det egna valet. I detta egna kan mycket gå fel och det har det gjort också!

Samtidigt i Sverige efterlyses IS-planer ute i kommunerna där främst rekrytering, förebyggande säkerhet och samhällsskydd bör beaktas.

Men ännu är inte kriget här och om det händer får vi inte stå handfallna. Ja nu behövs en mobilisering här hemma i samordning i Samhället i stort och intensiering av FRA och Säkerhetstjänst, men även ute i kommunerna, samtidigt med ökad krisberedskap.

Det går för det mesta snett när Polisen blir tongivande, som i Danmark, i utredningar av samhällsmässig art. Låt oss inte upprepa misstagen här hemma!  • Kommentarer(0)//prolog50.kulturmorgon.se/#post20