Kulturmorgonens Blogg:

Kulturmorgonens Blogg:

Aktuellt:

Lyft aktuellt i mediafrågor eller lyft något du känner för, men var varlig!

Vi kanske tillsammans kan skriva en insändare, men undvik då signatur.

Snälla kom igen!

Var tredje insändare får jag publicerad! Främst i TTELA.

Neuroforskningens åverkan

Politik & Media:Skapad av Ulf Jansson 26 dec, 2015 12:15

I Funktionshinderrörelsen finns delade åsikter om Neuroforskningen och dess innovationer när den tillämpas och utvecklas. Den ena gruppen menar ”Har inte jag rätt att få finnas till”! Dan andra ”Tänk om vi sluppit besvären med vår dotter”! Nu har vi ju också Läkareden Bota-Lindra-Rädda som grädde på mackan.

Vi måste värna om livets helgd där liv är okränkbart och här kommer neuroforskningen in som kan vara motsatsen. Det började med kuvösen för 60 år sedan och det är jag glad för då många räddas och vissa får ändå en funktionsnedsättning. Nu idag föds nästan ingen med ryggmärgsbråck och 95 % av alla föräldrar väljer abort framför att deras barn får Down Syndrom. Ser Vi i ett längre perspektiv kommer Vi bli allt mer likriktade där alla är lika till kropp, psyke och själ och elitmänniskan är född.

Neuroforskningen leder faktiskt hit och här måste Vi ta debatten Nu inte om 10 år för Då kan det vara försent då hela Världen anammat Neuroforskning som en möjlig väg till ett billigare alternativ framför Särskolan, en stor del av vården och omsorgen.

Att ha funktionsnedsatta personer på gator och torg berikar samhället och dess individer, men neuroforskningen kan leda till att funktionsnedsatta personer mer eller mindre försvinner ur gatubilden. Hur kommer samhället klara denna förändring vilket har samma syfte som Nazitysklands frenologi.

Om 100 år kommer man se 2000 talet som ett stort misslyckande, då vi inte drog nytta av lärdomar, om Vi inte sätter gränser för vad Vi får göra för ingrepp i Livets kärna Cellen, för när hela länders populationer är stöpta i samma form så kommer de psykiska sjukdomarna ta vid i stället och det hos så många fler än de 20 % som i dag ses som funktionsnedsatta.

Vi måste ha lagar och förordningar för vad läkare och andra får göra eller inte får göra för förändringar av nutidsmänniskan och det måste ske inom ett kort tidsperspektiv som några år. Så skrid till verket gott folk ta debatten, reagera nu och fundera på hur det vore om Vi Alla var lika!?

Ulf Jansson  • Kommentarer(0)//prolog50.kulturmorgon.se/#post19