Kulturmorgonens Blogg:

Kulturmorgonens Blogg:

Aktuellt:

Lyft aktuellt i mediafrågor eller lyft något du känner för, men var varlig!

Vi kanske tillsammans kan skriva en insändare, men undvik då signatur.

Snälla kom igen!

Var tredje insändare får jag publicerad! Främst i TTELA.

Ny Decemberöverenskommelse kanske

Politik & Media:Skapad av Ulf Jansson 23 nov, 2015 21:47

Politiker i framkant vill gärna påskina valresultatet från 18 September 2014 som orsaken till parlamentariskt läge.

Att indirekt skylla på Väljarna är inte så lyckat då de inte röstade i Riksdagen i början av December 2014 och valde en Alliansbudget plus exempelvis Riksdagens Talmän där Kent Karlsson Sverigedemokraterna utsågs till 2:e vice Talman med stort inflytande över arbetet i Riksdagen.

Den situation som råder i Riksdagen orsakas av egoism och rofferi där varje parti ser sig som det enda rätta för Sverige in i framtiden.

En Riksdagsmans fattningsförmåga verkar inte kunna sträcka sig in i hur andra kan tänka och ha en annan fostran, erfarenhet och kunskap, så personen får en annan bild av verkligheten. Nej, man kan inte alltid utgå från att man själv är allena!

Nu börjar vi närma oss riksdagsomröstningar kring 2016 års budget och vad har vi att förvänta oss? Kan vi få så lite av Kristdemokraternas självpåtagna syn om hjälp från ovan eller det strikt korrekta nykonservatism med influenser från ett Teaparty?

Rådande Grundlag i form av Regeringsformen kanske bör ses över men därom är oppositionen tysta och här ligger det i alla, ja alla, Riksdagsmäns eget intresse ifrågasätta en konstitution som inte fungerar för det kan bli din tur nästa gång!

Hur har ni i Riksdagen funderat om Sverigedemokraterna får igenom sin budget och har ni inte haft tanken att SD är strategiskt överlägsna er? Här kan ni se i stjärnorna efter en duktig strateg ni Kristdemokrater, för sjunga ”ovan därs” lov kanske inte alltid hjälper.

Det är synd att Decemberöverenskommelsen inte blev prövad, ja nu är vi tillbaka på ruta noll och vi väntar med spänning!  • Kommentarer(0)//prolog50.kulturmorgon.se/#post12